-->

Teks Pidato tentang Covid 19 dalam Bahasa Jawa

Teks Pidato tentang Covid 19 dalam Bahasa Jawa - Halo kawan, Selamat datang diblog vestitijayastore. Apakah saat ini kalian sedang mencari contoh dan referensi teks berpidato dengan tema Covid 19 yang menggunakan bahasa jawa? Kalian tepat sekali berkunjung diblog kami. 

Apa itu pidato dalam menggunakan bahasa jawa? Pidato merupakan kegiatan berbicara di depan umum untuk memberikan pendapat atau gambaran mengenai suatu hal dengan menggunakan bahasa jawa.

Berikut ini Kumpulan Teks Pidato Tentang Covid 19 dalam Bahasa Jawa Terbaik yang bisa kalian jadikan referensi dan persiapan berpidato :


Teks Pidato tentang Covid 19 dalam Bahasa Jawa



[ CONTOH 1 ]


Assalamu'alaikum Wr. Wb.


Salam sejahtera kangge kita sedaya. Ingkang kulo hormati Bapak/Ibu Guru, 

Dewan pendidik lan pendidikan, ugi rencang-rencang kulo ingkang kulo tresnani. 


Ingdalem kesempatan menika, kulo badhe nglanturaken pidhato masalah Virus Corona utawi Covid-19.

Rencang-rencang, sampeyan ngerti masalah Virus Corona? Sampeyan ngerti punapa penyebabe? Virus Corona inggih menika wabah enggal sangking Negara China. Virus Corona saget nular lewat watuk, lan wahing. Virus Corona disebabaken saking lawa lan tikus.

Rencang-rencang, sampeyan ngerti caranipun nyegah Virus Corona niki? Caranipun inggih punika mbiasaaken masuh tangan kanthi sabun, ngadohi kerumunan, lan beta masker menawi badhe medal saking griya lan menawi sakit.

Cekap sakmenika ingkang saget kulo haturaken, menawi wonten kesalahan kulo nyuwun agunging pangapunten.

Wassalamualaikum Wr. Wb.







[ CONTOH 2 ]

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh.


Sugeng enjang, sugeng rawuh


Eksistensi aku ing kene dudu masalah sing diadhepi saiki, kaya sing wis dingerteni ing TV lan media massa manawa virus corona nyebar ing tanah air.


Saiki kita wicaksana babagan virus corona iki, ing endi virus iki minangka virus anyar sing durung ditemokake kanggo vaksin mula kita kudu nyegah, pencegahan bisa ditindakake kanthi ngumbah tangan sadurunge lan sawise nindakake kegiatan apa wae, kita uga kudu njaga kekebalan kita. amarga virus iki bisa mati dhewe amarga kekebalan awak.


Lan amarga pamrentah nyengkuyung, kita bisa nyegah kanthi njaga jarak lan nganggo topeng, nanging virus iki bakal suwe saya suwe saya suwe, mula saiki saya disengkuyung supaya tetep ing omah supaya ora dadi penyebar utawa korban virus iki.


Yen saiki wong sing kena virus iki ora kudu nandhang gejala, mula kita kudu luwih ati-ati, Mungkin mung pidato dina iki babagan banding Covid 19 Muga-muga kita kabeh bisa ngetutake rekomendasi pamrentah lan bisa ngalahake COVID 19 iki


Mekaten, 

Assalamualaikumwarahmatullah wabarakatuh, 






[ CONTOH 3 ]


Teks Pidato tentang Covid 19 dalam Bahasa Jawa Terbaru

Assalamualaikum wr wb..

Sugeng enjang, salam kenal.


Bapak/Ibu guru, staf sekolah, lan kanca-kanca ingkang kula hormati.


Langkung rumiyin sumangga kita aturaken puji lan syukur dhumateng ngarsanipun Allah SWT. awit saking sih rahmatipun kita sedaya saged sehat lan saged makempal wonten sekolah mumpung pandemi taksih wonten.


Bapak/Ibu guru lan murid-murid, dina iki 76 taun kepungkur, gendera abang putih dikibarake lan lagu kabangsan dikibarake ing bumi Indonesia minangka tandha yen kita wis mardika.


Taun iki, kita ngrayakake dina Kamardikan Indonesia ing tengah-tengah kahanan pandemi Covid-19 kanggo kaping pindho. Pramila kita nindakake upacara kasebut kanthi netepi protokol kesehatan kanggo nyegah penularan.


Senadyan kita isih kendhat dening pandemi, aja nganti semangat para pahlawan luntur saka kita. Terus sinau lan nggayuh cita-citamu, ora mung gawe banggane wong tuwa, nanging uga gawe banggane bangsa.


Makna kamardikan Indonesia wekdal punika ugi saged dipuntegesi minangka perjuangan nglawan Covid-19 kanthi sesarengan. Aja nganti gosip utawa hoax memecah belah bangsa, nuwuhake geger sing ora jelas, lan ngilangake rasa toleransi sesama manungsa.


Kanca-kanca, apike uga kita bisa nglawan Covid-19 kanthi ngencengi protokol kesehatan. Tansah nganggo topeng menyang ngendi wae. Cuci tangan sawise sekolah lan aja lali ngresiki omah kanggo njaga lingkungan sinau.


Mugi-mugi adicara ing dinten menika saged dados panjurung supados kita taksih saged pepanggihan saha mbangun raos sosial ingkang sampun kapendhet kalih taun.


Mekaten ingkang saged kula aturaken. Selamat berjuang nglawan covid-19, selamat belajar, tetap semangat dan pantang menyerah.


Wassalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh




[ CONTOH 4 ]

Tuladha pidato singkat babagan Covid 19

Assalamualaikum wr wb


Para rawuh ingkang minulya, sumangga kita sami ngaturaken puja lan puji syukur wonten ngarsanipun Gusti Allah SWT. Kanthi rahmatipun kita sedaya saged makempal adhep-adhepan kanthi sehat wal afiat. Aja lali, ayo padha ndongakake kanca-kanca sing lagi lara amarga kena virus corona. Muga-muga enggal waras lan tansah ing pangayomaning Gusti.


Ing kalodhangan iki, aku arep ngrembug kahanan pandemi sing katon ora ana watese. Ana akeh korban, wiwit saka kulawarga cedhak, kanca, lan rekan kerja.


Aja nganti kahanan iki dadi sing bisa ngisolasi semangat kanca. Tetep dadi wong sing positif, amarga mental sing sehat bakal ngasilake fisik sing sehat.


Aku ngerti yen kahanan kita saiki pancen mboseni, nanging elinga, kita isih diparingi kesehatan dening Gusti Allah, tegese kita isih beruntung, lan diwenehi kesempatan kanggo njaga semangat kanggo njaga kesehatan awak.


Aku uga ngarep-arep supaya kanca-kanca kabeh bisa ngeling-eling. Yen sampeyan ndeleng ana wong sing nglanggar protokol kesehatan, elinga kanthi ati-ati. Elinga yen njaga protokol kesehatan minangka kewajiban kabeh warga kanggo nyegah panyebaran virus korona.


Mekaten ingkang badhe kula aturaken. Nyuwun pangapunten menawi wonten kalepatan anggenipun ngucap.




[ CONTOH 5 ]

Teks Pidato tentang Covid 19  Bahasa Jawa Terbaru


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Sugeng enjang, salam kenal

Aku ngadeg ing kene ora luput saka masalah sing kita alami saiki, kaya sing kita deleng ing TV lan media massa yen virus korona wis nyebar ing tanah air kita.


Nah, saiki ayo padha tumindak kanthi bijak babagan virus korona iki, sing virus iki minangka virus anyar sing durung nemokake vaksin dadi kudu dicegah saiki, pencegahan bisa ditindakake kanthi cuci tangan sadurunge lan sawise nindakake kegiatan apa wae, kita uga kudu njaga kekebalan awak amarga virus iki bisa mateni awake dhewe dening sistem kekebalan awak.


Lan amarga pemerintah nyengkuyung supaya kita bisa nyegah kanthi njaga jarak lan nganggo masker, nanging saya suwe virus iki diarani berkembang, mula STAY AT HOME saiki didorong supaya kita ora dadi panyebar utawa korban iki. virus,


Ing ngendi saiki wong sing kena virus iki ora kudu nuduhake gejala, mula kita kudu luwih ati-ati, Mungkin mung pidato ing dina iki babagan seruan Covid 19 Muga-muga kita kabeh bisa nuruti anjuran pemerintah lan bebarengan ngatasi COVID 19 iki.


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh 





[ CONTOH 6 ]

Teks Pidato tentang Covid 19  Bahasa Jawa

Assalamualaikum Wr. Wb. 


Sumangga kita tansah ngaturaken puji syukur dhumateng Gusti ingkang Mahakarya.

Matur nuwun kanggo kesempatan sing diwenehake marang aku. Ing kalodhangan iki aku arep ngaturake sawetara tembung babagan wong akeh nalika pandemi,


Matur nuwun ugi dhumateng panjenengan sedaya ingkang sampun paring kalodhangan anggen kula matur. Wonten ing kalodhangan menika kula badhe ngaturaken babagan peran pemuda nglawan Covid-19, asring keprungu komentar utawi pitakenan ngengingi sumbangsihipun para pemuda tumrap bangsa lan negara. Ora jarang komentar kasebut cenderung ngremehake. Nanging ora kudu dina cilik.


Peran bangsa lan negara, miturutku, ora mung awujud tumindak gedhe utawa mirunggan. Peran-peran kasebut bisa awujud tumindak cilik lan prasaja nanging nduweni makna sing wigati banget, kita bisa miwiti saka lingkungan ing sakiwa tengene omah. Minangka mudha, ngelingake wong tuwa utawa sing luwih enom saka kita supaya tansah netepi protokol kesehatan.


Klompok nom-noman ing wilayah omahku malah miwiti nyemprotake disinfektan. Dheweke nindakake kanthi sukarela.Tindakan prasaja liyane sing bisa ditindakake yaiku dadi penyaring informasi kanggo kulawarga lan lingkungan. Nom-noman saiki wis cedhak banget karo teknologi. Sampeyan luwih ngerti informasi endi sing bisa dipercaya lan sing palsu.


Nom-noman bisa nuduhake carane ndeteksi misinformation utawa disinformasi. Iki tegese banget amarga informasi sing salah babagan Covid-19 bisa mbebayani nyawane akeh wong, peran kasebut bisa uga sederhana lan ora katon heroik, nanging sejatine pancen migunani.


Terus kanggo muter miturut kapasitas pamilike. Mboten kesupen kulo nyuwun pangapunten. Tetep sehat


Mekaten ingkang badhe kula aturaken. Ayo dadi perhatian sampeyan.


Tetep jaga kesehatan lan ojo lali nganggo masker.


Wassalamualaikum Wr. Wb

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel